Åpne akademimøter i Elvegata 17

 

Foredragene i DKNVS Akademi er gratis og normalt åpne for publikum. Til akademimøtene kommer akademiets medlemmer og inviterte gjester for å holde vitenskapelige foredrag fra alle fagfelt innen humaniora og naturvitenskap. 

Akademimøtene holdes én mandag i måneden i semesteret. Møtene varer en drøy time. Det er god anledning til å stille spørsmål etter innleggene. I 2021 har alle akademiets møter vært digitale. Denne høsten håper vi å åpne for fysiske møter. Informasjon om møteform vil bli oppdatert. 

DKNVS' kontorer i Elvegata 17

1. oktober 2021

Gunnerusprisen. Seminar og prisutdeling på DIGS kl 1300 – 1600.

Høstens store begivenhet i DKNVS er utdeling av den internasjonale Gunnerusprisen i bærekraft. Prisen deles ut av NTNU og DKNVS i felleskap og er på 1 million kroner. Årets prisvinner er Jianguo Liu. 

Både seminar og prisutdeling er åpen for publikum, men påmelding kreves.

Se program og hent ut gratis billett. 

18. oktober 2021

Akademi, offentlighet og autonomi. Helge Høibraaten er filosof og professor ved NTNU.

Det første ordinære møtet i Akademiet denne høsten fokuserer på akademiets interne liv. Først ut er Helge Høibraaten. Hans foredrag vil det historiske perspektivet spille en viktig rolle.

Deretter skal nye medlemmer velges inn i Akademiet. 

10. november 2021

Pandemien: håndteringen, tiltakene og lærdommen. Panelsamtale med Marit Reitan, Steinar Westin, Fredrik Akre og Morten Wolden. Møteleder er Jo Skårderud. 

Dette er et arrangement i regi av Kunnskapsbyen, som er DKNVS’ eget formidlingsprosjekt mot publikum. Til dette arrangementet må du reservere billett (gratis) på hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/pandemien 

29. november 2021

Kunst og kreativitet. Et møte med kunstner, professor og akademimedlem Anne-Karin Furunes.  

 

Professor Jianguo (Jack) Liu kommer til Trondheim 1. oktober for å motta Gunnerusprisen, og for å holde sitt prisforedrag. Foto: Michigan State University Center for Systems Integration an Sustainability.

 

 

Helge Høibraaten snakker om «Akademi, offentlighet og autonomi» og setter akademienes rolle inn et historisk perspektiv på møtet 18. oktober. Foto: NTNU

 

 

Anne-Karin Furunes er aktuell med utstillingen «Plissé» i Stiftsgården sommeren 2021. På sesongens siste akademimøte snakker hun om kunst og kreativitet. Foto: NTNU

Akademiet er en møteplass for humanister og naturvitere