Program for Høytidsdagen 15. mars i Erkebispegården
Kl 1100: Kransnedlegging på Gunnerus’ støtte
Generalsekretær Ellen Alm legger ned krans på Gunnerus’ støtte utenfor Nidarosdomens hovedinngang. Påmelding ikke nødvendig.
Kl 1130 – 1300: Gunnerusforelesningene.
Tema: Kunstig intelligens, valg og demokrati. Innlegg og debatt med NUPI-forsker Nils Nagelhus Schia, Anders Eidesvik fra tankesmien Langsikt og NTNUs KI-forsker Inga Strümke. Debattleder Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen.
Kl 1330 – 1500: Diplomutdeling. Pris- og medaljeutdeling
Diplomutdeling til nye medlemmer
Utdeling av vitenskapelige priser for yngre forskere innen humaniora og naturvitenskap
Utdeling av minnemedaljen i gull for ekstraordinær innsats
Kl 1800 – 1900: Høytidsmøtet
Høytidsforedrag v. professor Heri Ramampiaro, med tittel «KI: Store muligheter innen helse».
Orientering om virksomheten
Biografi over årets motiv for minnemedalje
Kl 1930: Festmiddag i Herresalen
Aperitiff, treretters middag og god vin. Taler og kunstneriske innslag. Kvelden avsluttes med kaffe i hvelvrommene, hvor det er mulig å kjøpe avec og annen drikke.
Antrekk: Galla, mørk dress eller bunad.
Pris og påmelding
Pris for festmiddagen er kr 1.950, og inkluderer aperitiff og tre-retters middag med vin/gode alkoholfrie alternativer, og kaffe. Hjertelig velkommen, med eller uten ledsager!
I påmeldingsskjemaet kan du velge hvilke arrangement du ønsker å delta på:
Påmeldingsfristen var 1. mars 2025. Avmelding etter 6. mars blir ikke refundert.
Dersom arrangementet må kanselleres, vil DKNVS refundere deltakeravgiften. Bestillinger som den enkelte gjør i forbindelse med arrangementet er på eget ansvar.

Nidarosdomen og Erkebispegården. Foto: NDR
Meny
med forbehold om endringer
Pilegrimsmusling
Ceviche av kamskjell fra Frøya. Kremet blåskjellsaus med eple, agurk og ørretrogn. Puffet byggrynn og karse fra Nyhavna.
Mullineux Kloof Street Old Vine Chenin Blanc 2022
Rosastekt okse fra Trondheimsregionen
Potetpuré toppet med vinterens rotgrønnsaker og syltet løk. Oksesjy med sherry.
Montecillo Crianza 2019
Terte fylt med myk sjokoladekrem
Solbær i variasjon og karamellisert sjokolade.
Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2017
Kaffe i hvelvene. Avec kan kjøpes.

Fra møtet i Øysteinsalen høsten 2021. Foto: Thor Nielsen/DKNVS.

Det er dekket til middag i Herresalen. Foto: DKNVS