Program for Høytidsdagen 15. mars i Erkebispegården

Kl 1100: Kransnedlegging på Gunnerus’ støtte

Generalsekretær Ellen Alm legger ned krans på Gunnerus’ støtte utenfor Nidarosdomens hovedinngang. Påmelding ikke nødvendig. 

Kl 1130 – 1300: Gunnerusforelesningene.

Tema: Kunstig intelligens, valg og demokrati. Innlegg og debatt med NUPI-forsker Nils Nagelhus Schia, Anders Eidesvik fra tankesmien Langsikt og NTNUs KI-forsker Inga Strümke. Debattleder Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen.

Kl 1330 – 1500: Diplomutdeling. Pris- og medaljeutdeling

Diplomutdeling til nye medlemmer

Utdeling av vitenskapelige priser for yngre forskere innen humaniora og naturvitenskap

Utdeling av minnemedaljen i gull for ekstraordinær innsats

Kl 1800 – 1900: Høytidsmøtet

Høytidsforedrag v. professor Heri Ramampiaro, med tittel «KI: Store muligheter innen helse».

Orientering om virksomheten

Biografi over årets motiv for minnemedalje

Kl 1930: Festmiddag i Herresalen

Aperitiff, treretters middag og god vin. Taler og kunstneriske innslag. Kvelden avsluttes med kaffe i hvelvrommene, hvor det er mulig å kjøpe avec og annen drikke.

Antrekk: Galla, mørk dress eller bunad. 

Pris og påmelding

Pris for festmiddagen er kr 1.950, og inkluderer aperitiff og tre-retters middag med vin/gode alkoholfrie alternativer, og kaffe. Hjertelig velkommen, med eller uten ledsager!

I påmeldingsskjemaet kan du velge hvilke arrangement du ønsker å delta på:

Påmelding

Påmeldingsfristen var 1. mars 2025. Avmelding etter 6. mars blir ikke refundert. 

Dersom arrangementet må kanselleres, vil DKNVS refundere deltakeravgiften. Bestillinger som den enkelte gjør i forbindelse med arrangementet er på eget ansvar. 

Nidarosdomen og Erkebispegården. Foto: NDR

Meny 

med forbehold om endringer

Pilegrimsmusling

Ceviche av kamskjell fra Frøya. Kremet blåskjellsaus med eple, agurk og ørretrogn. Puffet byggrynn og karse fra Nyhavna. 
Mullineux Kloof Street Old Vine Chenin Blanc 2022

Rosastekt okse fra Trondheimsregionen

Potetpuré toppet med vinterens rotgrønnsaker og syltet løk. Oksesjy med sherry.
Montecillo Crianza 2019

Terte fylt med myk sjokoladekrem

Solbær i variasjon og karamellisert sjokolade.
Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico 2017

Kaffe i hvelvene. Avec kan kjøpes.

Fra møtet i Øysteinsalen høsten 2021. Foto: Thor Nielsen/DKNVS. 

Det er dekket til middag i Herresalen. Foto: DKNVS