The Royal Norwegian Society of Sciences and Letters

 

 

 

 

We promote and disseminate science

The Royal Norwegian Society of Sciences and Letters

We promote and disseminate science

Events calendar

Jan
25
Sat
2020
Barneuniversitetet – Ola Gjønnes Grendal: Det magiske materialet som aldri går tom for strøm @ Kursrom 4. etasje, Trondheim folkebibliotek
Jan 25 @ 12:00 – 12:30

 

Barneuniversitetet

Ola Gjønnes Grendal: Det magiske materialet som aldri går tom for strøm

Er det ikke kjedelig når batteriet i mobilen går tom for strøm? Men, visste du at det finnes et nærmest magisk materiale som kan sørge for at du aldri trenger å lade mobilen på nytt? Dette miljøvennlige og ufarlige materialet kan også brukes til andre spennende ting som matproduksjon, gruvedrift i verdensrommet og det hjelper oss hver dag med å holde tiden. I dette foredraget forteller jeg mer om dette spennende og magiske materialet, og du vil med egne hender få muligheten til å teste om du klarer å produsere strøm med det.

For skolebarn mellom seks og ni år. Foreldre og søsken kan besøke bibliotekets barneavdeling i mellomtiden. Arr. er gratis, men krever at man henter ut gratisbilletter fra Hoopla.

Arr. er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek og Kunnskapsbyen.

VitenLunsj – Ola Gjønnes Grendal: Det utrolige materialet som du aldri har hørt om @ Kursrom fjerde etasje, Trondheim folkebibliotek
Jan 25 @ 13:30 – 14:00

VitenLunsj

Ola Gjønnes Grendal: Det utrolige materialet som du aldri har hørt om

Materialer i forskjellige former har alltid vært viktige for oss mennesker, og hele tidsepoker i vår historie har blitt oppkalt etter materialene som dominerte samtiden. I dette foredraget skal jeg fortelle deg om materialene som lar oss holde tiden, som lar deg se ditt ufødte barn, som har revolusjonert fisking og som kan lage helt CO2-fri strøm. Vi skal se inn i framtiden, der denne type materialer kanskje også kan brukes i matproduksjon, som implanterbare fastleger og til gruvedrift på andre planeter. Velkommen til et foredrag om den piezoelektriske tidsalderen!

Arr. er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek og Kunnskapsbyen.

Jan
28
Tue
2020
Min kropp er mitt tempel – når fokuset på kropp og helse blir altoppslukende @ Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Jan 28 @ 19:00 – 21:00

Min kropp er mitt tempel – når fokuset på kropp og helse blir altoppslukende. Med Steinar Leirvik, Finn Skårderud, Dorthe Stensvold m.fl.. Møteleder er Jo Skårderud.

Å spise sunt og holde kroppen i form er viktig for å ha en god helse. For noen blir imidlertid fokuset på kropp og helse altoppslukende. For noen blir også alt som er knyttet til mat problematisk, og kan føre til lidelser som anoreksi eller ortoreksi. Det sies ofte at opptattheten av kropp og helse har overtatt religionens plass i moderne menneskers liv. Vi har invitert et panel av fagfolk som har ulike innfallsvinkler til tematikken: en prest, en psykiater, en forsker og en forfatter.

Billetter på Hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/kropp

 

 

Arr. er et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek og Kunnskapsbyen.