Når:
4. september 2021@15:00-17:00
2021-09-04T15:00:00+02:00
2021-09-04T17:00:00+02:00
Hvor:
Rotvollfjæra
7053 Ranheim
Pris:
Gratis
Kontakt:
Merete Røskaft
99165427
Oppdagelsesferd i Rotvollfjæra med Jørgen Søraker og Henriette Vaagland @ Rotvollfjæra

Oppdagelsesferd i Rotvollfjæra med Jørgen Søraker og Henriette Vaagland

Bli med fuglestudent Jørgen Søraker og marinbiolog Henriette Vaagland fra Institutt for biologi, NTNU på tur i Rotvollfjæra.

Fjæra er hjem for mange fuglearter, og vi håper å finne noen av dem sammen med dere. Jørgen har med seg kjempestort teleskop og masse fuglekunnskap. Han forsker på hvordan fugler blir påvirket av omgivelsene, og studerer både kjøttmeis, gråspurv og gjøk. Så er det en fugl du gjerne skulle ha visst navnet på, er han virkelig rett person å spørre. Her går det ikke akkurat i pip-pip og gakk-gakk! Ta med egen kikkert om du har.

Henriette har med seg både mikroskop og akvarium, og håper du kan hjelpe til med å fylle dette med spennende kravlende krabater. Det dukker helt sikkert opp mange forskjellige snegler i fine farger, og vi kan også love evig amorøse tanglopper og tangsprellgaranti. Skikkelig stas er det om noen finner fjæras huggorm, grønnmarken – den er skikkelig spennende å se på når den forstørres under mikroskopet. Så ta på gummistøvler, ha med bøtte og spade og bli med på en skikkelig forsker-i-fjæra-tur!

Arrangementet er i samarbeid med Trondheim folkebibliotek. Det er gratis, men krever at man henter ut gratisbilletter fra Hoopla:

https://tfb.hoopla.no/sales/rotvoll