Når:
7. september 2020@19:00-20:00
2020-09-07T19:00:00+02:00
2020-09-07T20:00:00+02:00
Hvor:
Webinar
Pris:
Gratis
Kontakt:
Anne Merete Bekkevahr
94787978
Akademiet: Mikroplast og andre miljøgifter @ Webinar

Akademiets forelesninger går som webinar med påmelding denne høsten. Følg lenken for å melde deg på (navn og e-postadresse nødvendig). Webinaret er gratis. 

Microplastics in the Environment: Real issue of societal concern or an identity science problem?

Augustine Arukwe

Er det et miljøproblem at vi bruker ressurser på å måle mikropartikler i verdenshavene, når vi kan se at det er enorme mengder plastavfall overalt? Er forskningen på mikroplast drevet av en samfunnshype, og ikke av et vitenskapsbasert behov? Arukwe vil snakke om mikroplast – men mest om alle de andre miljøgiftene – både gamle og nye – som skaper direkte helseproblemer for mennesker og dyr. (Foredrag på norsk).

Augustine Arukwe er professor i miljøtoksikologi ved Institutt for Biologi, NTNU. Han er dr. scient. ved UiB fra 1998, og har siden jobbet i Canada, USA og Norge i forskjellige forsknings- og vitenskapelige stillinger.

Foredraget med Siw Tone Limstrand må dessverre utgå.

Åpne akademimøter i Elvegata 17

Foredragene i DKNVS Akademi er gratis og åpne for publikum. Hit kommer akademiets medlemmer og inviterte gjester som holder vitenskapelige foredrag fra alle fagfelt innen humaniora og naturvitenskap.

Akademimøtene holdes én mandag i måneden i semesteret. Møtene varer en drøy time, og har ett, to eller tre foredrag. Det er god anledning til å stille spørsmål etter innleggene. Høstens møter arrangeres som webinar. Dersom det blir mulig, vil vi også arrangere fysiske møter. Les mer.