9. mars 2010, kl. 19.30
Frimurerlogen

Johan Daniel Berlin kom til Trondheim i 1737 som kongelig privilegert stadsmusikant. Hvordan kunne han, i tillegg til sin omfattende musikergjerning, bli en nyskaper innenfor teknologi og naturvitenskap i Trondheim, omtalt som det lærde selskabs “musicus et mathematicus” og få status som universalgeni?

DKNVS sin hyllest til Johan Daniel Berlin i samarbeid med Ringve, vil skje gjennom et mangefasettert program, med fokus på helhetsbildet av mannen og livsverket.  Musikken, fra galante cembalostykker til feststemt orkestersinfonia, står i fremste rekke, framført av profesjonelle utøvere og unge talenter fra Trondheim musikk- og kulturskole. Livskraften i
Berlins tonekunst får vi dessuten gjennom vår tids tonespråk.
Hans pionerinnsats som lærebokforfatter blir dramatisert av kulturskolen. Som et motstykke til musikken resenteres en unik utstilling av produkt signert Johan Daniel Berlin: Et gjenstandsteater som illustrerer hans mangfoldige innsats innenfor musikk og vitenskap. Det kaleidoskopiske programmet blir knyttet sammen med Berlins biografi og livsløp. En hyllest i beundring — og undring — over et eventyrlig kunstner- og forskerliv.

Medvirkende
Bjørn Alterhaug Quintet
Anne Hou Sæther
Trondheim kommunale kulturskole
Ola Kai Ledang
Ringve